EGYTÁLÉTELEK
GM-LM Hekk paprikáslisztben, tzatzikival




GM-LM-TM Zöldbabos rizskrokett
(natur rizstej készítésénél megmaradt törmelékből)


GM-LM Falafel (csicseriborsó fasírt)


GM Sajtos brokkolikrokett (fagyasztható)




GM Karfiolos csirkemell gratenmártással



Sajttal töltött rántott tök, Borzas padlizsán, Rántott gomba

GM-LM Köles gombával és brokkolival

GM-LM Rántott karfiol rizi-bizivel

GM-LM Spenotos gumi
Ilyet, ebből a lisztből ne készíts!

GM Burgonyás rakott kelkáposzta


Fűszeres csirkecomb csíkok sült krumplival






Párizsi csirkemell sült krumplival




Rizstorta sajttal és zöldségekkel

Kalapos, sonkával és sajttal töltött tök








Zöldségek sárgaborsólisztes bundában





Kukoricalepény grillezett heringfilével








Rakott kelkáposzta


Fish and Chips

Alaszkai lazacfilé szeletkék rizslisztben forgatva, 2 perc alatt kisütve (legközelebb biztosan kipróbálom rizs- és kukoricaliszt keverékben megforgatva. Csak rizslisztben forgatva nem volt elég ropogós.)
Héjában sült krumplival
Ropogós hagymakarikákkal beterítve (recept - Köretek)
Olivabogyóval megspékelve
Lecsó kölessel


Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók 4 személyre:
A szószhoz: 1 liter nyáron befőzött paradicsom (süritett paradicsom),
1 gerezd fokhagyma, só, bors, egy darabka zeller, zöldpaprika, (ErősPista),
só, cukor
A húsgombocokhoz: 1/2 kg sovány darálthús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 hagyma fele apróra vágva, só, bors, örölt kömény, (ErősPista),
Rántáshoz: rizsliszt, kevés olaj vagy zsír, 1 MK pirospaprika.
Sós vízben félig megfőzzük a rizst, leszürjük, hülni hagyjuk.
Egy fazékban feltesszük a paradicsomlét (az üveget félig megtöltjük vizzel, ezzel kiöblitjük, ez is megy a paradicsomlébe. Felforraljuk. Fűszerezzük.
Összedolgozzuk a darálthúst a rizzsel, tojással, hagymával, ízlés szerint a fűszerekkel. Vizes kézzel kis gombocokat gyártunk, és a paradicsomszószba helyezzük. Fedő alatt kb 1 órát főzzük kis lángon.
Elkészitjük a rántást rizsliszttel. A paradiszomszószhoz öntjük.
Összeforraljuk.